Sebab menggeliat 

Sebab apa korang meggeliat? Korang rasa puas tak bila korang menggeliat?  Menggeliat ni ibarat kau stretching. Badan perlukan muscle-muscle tu aktif sedikit untuk tidak jadi kecut dan pendek. Bangun pagi je korang meggeliat. Bestkan? Duduk pon korang macam nk kene gerak.  Korang gerak tu sebab nak bagi otot-otot aktif dan darah berjalan dengan elok Sekarang … Continue reading Sebab menggeliat 

Pelik

Sementara aku tak boleh tidur ni.  Aku ada persoalan kenapa aku tengok orang indonesia dengan thailand banyak yang lawa-lawa pastu putih-putih. Aku ingatkan orang melayu tak banyak lawa. Tengah-tengah rasa macam kecewa. Aku ada nampak awek melayu cantik gila. Putih. Pakai tundung. Wow !!! Siapa kata takde melayu yang lawa. Ada je doh. Cuma aku … Continue reading Pelik

Cuba

Aku ni sorang yang baik pon tak, jahat pon tak. Tu semua atas apa yang korang punya pandangan dari pengalaman dan pembelajaran korang. Tapi aku memang cuba sedaya upaya tak buat jahat kat member-member sebab aku tahu kita akan dilayan macam mana kita layan member yang lain. Walaupun ada yang macam suka sakat jahat, suka … Continue reading Cuba

Ye ke ?

Korang tahu tak ? Setiap habit yang korang lakukan setiap hari akan menentukan masa depan korang. 90 percent statistik yang dikaji memang berlaku. 10 percent lagi tu bila ‘miracle’ yang korang perlukan. Datang dengan pelbagai bentuk. So,habit apa yang korang perlukan untuk berjaya ? Google la atau korang planning sendiri apa yang korang nak sebagai … Continue reading Ye ke ?