Susah Nak Bayar Duit Member

Aku nak cerita sikit. Aku ni dari sekolah. Suka betul bagi kawan pinjam duit, belanja kawan makan. Dulu aku ada kawan rapat, dia aku tengok tak tahu la nak kata miskin tak, kaya tak. Sama la macam aku dulu. Tapi aku suka belanja dia. Sebab dia member baik aku walaupun aku pon tak kaya.  Bila … Continue reading Susah Nak Bayar Duit Member

Duit US Dollar Jatuh

Korang tahu tak pasal duit US Dollar jatuh? Sekarang ni 1 USD sama dengan RM3.99 . Sebab apa jadi macam ni ? Sebabnya adalah : -  Federal Reserve interest semakin tinggi sebanyak 0.75% President Trump reform bill, tax cut. China's growth Tapi buat masa ni lah semua investor ingin invest dekat US ni. Walaupun duit … Continue reading Duit US Dollar Jatuh

Lelaki Menangis

Tajuk pon dah tahu sedih, so memang sedih la cerita dia. Walaupun aku ni macam kuat, tapi hati tisu bro ! Kadang-kadang tengah malam aku macam sedih, teringat parents, teringat awek hmmm. Bukan apa, aku rasa macam nak nangis sebab rindu. So, selalunya aku buat tak tahu je la. Tapi kalau time tu aku tengah … Continue reading Lelaki Menangis

Bila exam je

Korang pernah tak bila nak exam. Tengah-tengah study kawan korang datang cakap dorang tak study lagi ? Lepastu lagi teruk bila dalam dewan kata tak study apa-apa then cakap cam study teruk je padahal dorang lagi study kuat. Takpe. Chill. Korang cakap je ' ye memang study banyak, nanti duduk la sebelah aku, aku bagi … Continue reading Bila exam je