Do good things

Ada member aku yang belajar dekat Russia ni. Dia cerita yang kat sana sejuk gila. Ada satu hari, dia jejalan ada sorang homeless ni kesejukan. Dia macam kesian la kan. Dia pon tanya “kau nak sweater tak?” Dia pon jawab nak. Sebab homeless ni ada sleeping bag je dan anjing dia pon dalam kesejukan.

Kalau korang nak tahu. Kebanyakan homeless luar dari Malaysia ni mempunyai anjing sebagai peneman hidup dorang. Sebab tu ada pepatah cakap anjing adalaha peneman setia hidup lelaki. Kau tengok police, askar semua ada anjing Shepperd. Sebab apa ? Sebab anjing shepperd ni atau dikenali sebagai K9 sangat pandai dan cepat belajar. Dalam seminggu je dah boleh belajar semua benda. Anjing juga sangat comel dan manja macam kucing. Tapi kalau dalam Islam dilarang ada sebabnya. Malas aku nk ulas pasal hukum panjang-panjang. Korang boleh Google sendiri okay.

Tapi aku nak cerita pasal member aku ni baik orangnya. Dia bagi sweater mahal dekat homeless tu. Sejuk beb Russia. Siapa pernah pergi waktu winter korang tahu la sejuk dia macam mana.

So,

Korang pernah buat kebaikan apa dekat orang yang korang tak kenal atau strangers ?

Komen dan share

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s