Penat doh

Aku sekarang rasa keadaan aku macam mencabar sangat. Penat dia lain macam. Kerja lagi. Belajar lagi. Tu lagi. Ni lagi. Tapi nak give up tu aku tak suka. Aku bukan orang macam tu. Sekarang ni dengan cuaca tak menentu. Peeghhh dia punya mencabar tu lain macam. Tak larat dohhh.

Tapi aku pasti semua usaha yang aku buat ni akan dapat manis dia nanti. Sebab aku pernah rasa kemanisan tu bila aku SPM. Study kuat ! Tapi waktu tu best jugak. Study kuat, sukan pon tak kurangnya, awek pulak semua aku nak try kalau boleh. Tapi aku ada sorang awek je yang aku sangkut. Cuma bila kau dah meningkat dewasa. Kau lalui banyak pengalaman. Manis, pahit, semua la. Tapi ingat, jangan ingat kau sorang je yang lalui. Sebab semua orang yang sama usia dengan kau. Mungkin dia takde pengalaman macam kau. Tapi dia ada pengalaman yang lagi bagus untuk masa hadapan dia. Mungkin. So kau jangan sesekali sombong dalam hidup ni.

Dalam dunia ni, kau perlu usaha dengan kuat. Walaupun penat. Mesti kau berjaya .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s