Susah Nak Bayar Duit Member

Aku nak cerita sikit. Aku ni dari sekolah. Suka betul bagi kawan pinjam duit, belanja kawan makan. Dulu aku ada kawan rapat, dia aku tengok tak tahu la nak kata miskin tak, kaya tak. Sama la macam aku dulu. Tapi aku suka belanja dia. Sebab dia member baik aku walaupun aku pon tak kaya.  Bila … Continue reading Susah Nak Bayar Duit Member

Duit US Dollar Jatuh

Korang tahu tak pasal duit US Dollar jatuh? Sekarang ni 1 USD sama dengan RM3.99 . Sebab apa jadi macam ni ? Sebabnya adalah : -  Federal Reserve interest semakin tinggi sebanyak 0.75% President Trump reform bill, tax cut. China's growth Tapi buat masa ni lah semua investor ingin invest dekat US ni. Walaupun duit … Continue reading Duit US Dollar Jatuh

Sebab menggeliat 

Sebab apa korang meggeliat? Korang rasa puas tak bila korang menggeliat?  Menggeliat ni ibarat kau stretching. Badan perlukan muscle-muscle tu aktif sedikit untuk tidak jadi kecut dan pendek. Bangun pagi je korang meggeliat. Bestkan? Duduk pon korang macam nk kene gerak.  Korang gerak tu sebab nak bagi otot-otot aktif dan darah berjalan dengan elok Sekarang … Continue reading Sebab menggeliat 

Pelik

Sementara aku tak boleh tidur ni.  Aku ada persoalan kenapa aku tengok orang indonesia dengan thailand banyak yang lawa-lawa pastu putih-putih. Aku ingatkan orang melayu tak banyak lawa. Tengah-tengah rasa macam kecewa. Aku ada nampak awek melayu cantik gila. Putih. Pakai tundung. Wow !!! Siapa kata takde melayu yang lawa. Ada je doh. Cuma aku … Continue reading Pelik

Lelaki Menangis

Tajuk pon dah tahu sedih, so memang sedih la cerita dia. Walaupun aku ni macam kuat, tapi hati tisu bro ! Kadang-kadang tengah malam aku macam sedih, teringat parents, teringat awek hmmm. Bukan apa, aku rasa macam nak nangis sebab rindu. So, selalunya aku buat tak tahu je la. Tapi kalau time tu aku tengah … Continue reading Lelaki Menangis